"اگر آپ فلیور اور آسانی سے بننے والے ویجیٹرین بریانی کی ریسپی ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ صحیح جگہ پر ہیں! اس ویڈیو میں ہم آپ کو بتائیں گے الٹیمیٹ ویج بریانی کی ریسپی، جو کہ خوشبو دار مصالحوں، بسمتی چاول اور صحت بخش سبزیوں سے بھری ہے۔ ہماری اسٹیپ با اسٹیپ ٹیوٹوریل نیو بیگنرز اور تجربہ کار کوکز دونوں کے لئے پرفیکٹ ہے۔ ہم بریانی کو مزید ذائقہ اور ٹیکسچر کے لئے کیسے لیئر اور کک کرنا ہے، اس پر بھی ٹپس شئیر کریں گے۔ تو اب کیا انتظار ہے؟ اپنے تمام اجزاء لے کر تیار ہو جائیے اور کھانا بناتے ہیں! ہمارے چینل کو سبسکرائب کرنا مت بھولیں، کیونکہ ہم ایسے اور بھی لاجواب ریسپیز آپ کے لئے لاتے رہیں گے۔"
Ingredients:
- 1 1/2 cups Basmati rice
- 2 tbsp ghee or vegetable oil
- 1 large onion, chopped
- 1 green chili, chopped
- 2 garlic cloves, minced
- 1 inch ginger, minced
- 1 tsp cumin seeds
- 1 cinnamon stick
- 3 cloves
- 3 cardamom pods
- 1 bay leaf
- 1 large carrot, peeled and diced
- 1 large potato, peeled and diced
- 1/2 cup green peas
- 1/2 cup chopped cauliflower
- 1/2 tsp turmeric powder
- 1/2 tsp red chili powder
- 1 tsp garam masala powder
- Salt, to taste
- 2 1/2 cups water
- Handful of chopped coriander leaves
Instructions:
- Rinse the Basmati rice in cold water until the water runs clear. Soak the rice in enough water for 30 minutes.
- Heat ghee or vegetable oil in a large pot over medium heat. Add chopped onions, green chili, garlic, and ginger. Sauté until onions are soft and translucent.
- Add cumin seeds, cinnamon stick, cloves, cardamom pods, and bay leaf. Sauté for a minute until fragrant.
- Add chopped carrot, potato, green peas, and cauliflower. Mix well and sauté for 2-3 minutes.
- Add turmeric powder, red chili powder, garam masala powder, and salt. Mix well.
- Drain the soaked rice and add it to the pot. Stir well and sauté for 2-3 minutes.
- Add water and bring the mixture to a boil. Once boiling, reduce the heat to low and cover the pot. Let it cook for 15-20 minutes until the rice is cooked and all the water has been absorbed.
- Turn off the heat and let the biryani rest for 5 minutes. Garnish with chopped coriander leaves before serving.
Don't forget to subscribe to our YouTube channel "Arousa Kitchen Food Secrets" for more delicious recipes!
Enjoy your flavorful and aromatic veg biryani!
0 Comments